Tot depèn del punt de vista / Todo depende del punto de vista / Everything depends on your point of view / Tutto dipende dil punto di vista

lunes, 25 de octubre de 2010

domingo, 24 de octubre de 2010

jueves, 14 de octubre de 2010

Resum del projecte final de Belles Arts

TRINITAT
En l’actualitat, tothom parla de sexe i en principi, aparenten no tenir prejudicis al respecte. Però, realment fins a quin punt es confessen? No ens enganyéssim, a la majoria de persones el sexe segueix pareixent-nos quelcom prohibit, fosc, immoral, perillós... terreny d’arenes movedisses. 


 La sexualitat s’ha fet modificable, oberta a diverses formes i a una “propietat” del individu, a la seva elecció en l’estil de vida, i que, al mateix temps, fa referència a la seva identitat. Aquesta identitat sexual que es planteja el passat, el present i el futur.


 Avui dia hi ha una notable igualtat sexual entre els dos sexes, basada en que una dona pot tenir múltiples amants abans d’establir un compromís sexual seriós. Dels homes, en canvi, tradicionalment sempre s’ha considerat que necessitaven de l’experiència sexual per a la salut física. Generalment sempre s’ha acceptat que els homes tinguin relacions sexuals múltiples antes del matrimoni, i la doble moral, també després del matrimoni, ha sigut un fenomen real.


Orgasme  
         En la nostra cultura se’l considera el moment culminant de la vida sexual i si bé és la gran aspiració en una societat que sobrevalora el sexe, hi ha molts de mites i desinformació al respecte, sobretot quan es tracta de la versió femenina. “La satisfacció sexual no va única i necessariament de la mà del orgasme. 
         Però existeix un 70% de les dones que fingeixen els seus orgasmes. Pot ser no ho facin tot el temps, pot ser sols ho hagin fet un o dos cops, però succeeix... Les raons poden ser moltes, entre elles: la vergonya, desconeixement, l'educació...
         El problema durant molts anys ha estat el desconeixement de la sexualitat femenina per les especialistes i les pròpies dones, que culturalment no havien estat educades en el propi plaer i en l’auto exploració del seu cos. 
La passivitat és la nostra enemiga, i tot i que, les coses han canviat molt des de les darreres dècades, encara ens queda molt de camí per recorre. 


Importancia del 3
         Dintre del món de la filosofia oculta o metafísica es defineix al ternari de la següent manera: hi ha tres mons, l’elemental, el celest i l’intel·lectual, que queden descrits així:
En l’univers existeix la matèria, el moviment i l’espai.
Totes les coses materials i espirituals tenen un principi, un mig i un fi.
Al temps se’l coneix com a base de mesura del present, el passat i el futur.
L’home està dotat de tres potències intel·lectuals: le memòria, l’enteniment i la voluntat i a més, posseeix tres factors essencials de vida: el cos, l’ànima i l’esperit.
Els aspectes que s’imposen innats en el ser suprem son: infinitud, eternitat i poder absolut.
I com no esmentar la trinitat que fa referència a la religió judeo-cristiana. Aquest dogma afirma que Déu és un ser únic que existeix simultàniament com tres persones diferents o hipòstasis: el Pare, el Fill y el Esperit Sant.
Hem recolzaré amb l’obra de DandeVita Nuova (on representa el símbol de la trinitat recurrent al llenguatge cristià) i interpretada segons Jung. La trinitat, en primer lloc, significa la part substancial d’un procés que consta de tres parts al que s’ha de correspondre una dinàmica de maduració que es realitza en forma inconscient en l’individu. 








Instal·lació
Cada un dels caps va col·locat de forma individual, sobre un coixi recolçat en una estructura vertical, com si fos una columna unicrom (blanc). Cada cap ocuparia un lloc en l'espai de forma correlativa, eludint a aquesta seqüència de processos interns de l’individu, de factors que deriven en un aspecte únic i de totalitat, la trinitat.  

Al lateral de cada una d’aquestes estructures, es trobarien uns auriculars amb els quals l’espectador pot interactuar i comprendre millor l’obra. Per aquests auriculars es sentirien les entrevistes realitzades a dones de diferents edats, compreses entre els 24 i els 85 anys, explicant les seves experiències enfront de la seva sexualitat i que opinen del sexe en general.

Les entrevistes que he realitzat són més de caràcter informal, converses i confessions de dona a dona ja que, el que m’interessava era que m’expliquessin les seves vivències i les seves experiències, la manera en com han viscut la seva sexualitat. I com que cada persona te una experiència diferent i les edats d’aquestes dones son també molt distants unes de les altres, no podia realitzar sempre les mateixes qüestions, a més, penso que de fer-ho així el caràcter d’aquestes entrevistes seria molt més esquemàtic, matemàtic i impersonal.