Tot depèn del punt de vista / Todo depende del punto de vista / Everything depends on your point of view / Tutto dipende dil punto di vista

martes, 15 de noviembre de 2011

Van Dyke Brown

"La presència en l'absència II"


"Avi"


"Escànner"


Edinburgh
2011


Invers




Edinburgh
2011

domingo, 13 de noviembre de 2011

"Negatives and Cyannotypes"

"Arbre"

"Cunnilingus"

"Flor"

"Espejito mágico"

"Tubo"


Edinburgh 2011

Càmera Estenopeica. "Pinhole Cameras"

"La presència en l'absència"
Edinburgh
2011

La fotografia Estenopeica és aquella que es fa sense cap tipus de lent. Per fer fotografies estenoèiques es requereix d'una "càmera fosca" que pot ser qualsevol tipus de caixa o recipient hermètic a la llum. En un dels laterals es realitza un minúcul forat (estenop) de mesura aproximada a la que faria una agulla de cosir, mentre que en costat oposat i dintre de la caixa, es situa qualsevol tipus de material fotosensible, com ara paper fotogràfic. 

Els raigs de llum que es reflecteixen en l'escena penetren en la caixa a través del minúscul orifici, i xoquen amb la paret interna oposada on es troba el material fotosensible, formant una imatge invertida. Aquest material quedarà impregnat per els raigs exponent la fotografia en sí mateixa. 

Després de realitzar la fotografia, sols s'ha d'obrir l'estenop (que ha de romandre tancat per a velar-se el material fotosensible) durant el temps d'exposició (generalment llarg, d'uns segons a diversos minuts depenent del material fotosensible usat), tornar a tapar l'estenop, i ja està. El material fotosensible haurà format una imatge en negatiu de allò que haguem fotografiat. A continuació ve el procés de revelat, similar al de la fotografia convencional i que pot ser tant simple o tant complicat com es desitgi.

"Estàtic moviment"
Edinburgh
2011