Tot depèn del punt de vista / Todo depende del punto de vista / Everything depends on your point of view / Tutto dipende dil punto di vista

domingo, 13 de enero de 2013

Nexe de vida i mort



Esbos de Caracterització per pròtesis i calota

Les papallones son uns insectes molt populars tant per la seva bellesa com per elements importants en la natura i per tenir un gran significat místic molt especial. La papallona representa l'ànima femenina, transmet delicadesa i el seu vol suau i ple de calma evidència el seu gran aspecte positiu.

Els antics Celtes, cultura de gran simbologia i creences, reconeixien a les papallones com a fades i es creia inclús que eren petits sers voladors amb poders sobre-naturals. Altres cultures l'associen amb la metamorfosi i la seva capacitat per a ser nexe de vida i mort, afirmant que elles son capaces de preservar vides del passat i donar-lis l'oportunitat de regressar a la vida baix l'aparença de fades.

La elecció de la papallona no ha estat mera casualitat, es tracta de la papallona Monarca. Aquesta papallona es capaç de realitzar migracions transatlàntiques, des de Amèrica del Nord fins a Europa Occidental.

Els colors vius que les caracteritzen son per a defensar-se de possibles depredadors i per a indicar, al igual que ho fan altres animals, que son tòxiques, és a dir, que no son comestibles. Això es deu a la seva alimentació. S'alimenten d'un gran nombre de plantes diferents però, algunes d'aquestes tenen components químics que les tornen tòxiques. Al mateix temps que, les femelles, escullen certes plantes medicinals per a dipositar els ous i garantir la supervivència de les cries quan naixen i s'alimentin d'aquestes.

viernes, 11 de enero de 2013